آمار سایت

مندرجات : 721
تعداد نمایش مندرجات : 8811526
بازديدکنندگان : 7102684

قسمتهای سایت

مقالات شما
خواندنیها

عضویت در خبرنامه

مقاله های ارسالی

فقر
اعلاميه حقوق بشر و ...
تأثير گذاري بر انديشه و كنش فردي از طريق گروههاي كوچك
آب در كوزه و ما تشنه لبان مي گرديم
نگاهي ساده به مسائل ايران
قانون و قانونمندي
عامل نظام گسيختگي ياعامل پيشرفت و تكامل؟
محله فقير نشين
به توسعه چگونه مي نگريم ؟
گنه کرددربلخ آهنگری
عشاق خياباني
درجستجوي هويت
به جرم جواني
وسائل ارتباط جمعي
تاریخ عزیز، ما رابه کجا می بری؟
اتاق گفتگو
نگاهی کوتاه به وضعیت کنونی قشر جوان ایرانی در روزگار ما
رقص نور در آئينه ء وجود
فقروتنگدستي
فقر و پيامدهاي آن
مهريه هنگفت وخانه تهي
مرگ بار تر از بم
در حاشیه انتخابات
یلدا و والنتاين
آيا نجابت قالب خاصي دارد يا اينكه من وتو براي آن قالبي ايجاد كرده ايم؟
نگاهي به انتخابات
رستم واسفندیارقرن بیست ویکم
پول سرنوشت ساز است !
فقراامانت منند
سرگشتگي
اچ آی وی مثبت هاسلام
بی عشق جهان مرده است
احیای ایران عزیزم
احیای ايران
ازتنبیه تاتغییر
سرگذشت دودانه
ثروتمندبودن
ايجادروابط اجتماعي مناسب
روسپيگري
دانه ي خردل
حرف دهنتو بفهم
همجنسگرايي ازنظرگاه تعاليم بهائي
دردي جانكاه
شايعه وتئوري توطئه
گردن بي طمع
من به عنوان يك جوان چه كاري براي اطرافيانم كردم؟
ياشانس ويااقبال(قسمت دوم)
ظهور و سقوط امپراتوري هاي ميليارد دلاري
يك سبد گل
گوش كن وتفكرنماكه چه سان بايدزيست

مطالب خواندنی از منابع دیگر

چه بايدكرد؟ چاپ پست الكترونيكي
نوشته شده توسط نويد-ا   
سه شنبه, 20 آذر 1386 09:07
تعداد بازدید :7126

به نظر میآید که این سؤال بسیار اساسی است، ولی اگرکمی دقیق تر بنگریم متوجه خواهیم شد که این سؤال ثانویست، یعنی سؤالی مهم تر قبل از پرداختن به این که چه باید کرد وجود دارد مشکل چیست؟ و اگر ما به این پرسش جواب درست، دقیق و کامل بدهیم به جواب چه باید کرد هم نزدیک تر می شویم زیرا تشخیص، نیمی از درمان است و گاه تمام درمان.

داشتن نفت و ثروت های طبیعی فراوان؟ استکبار جهانی؟ اقتصاد ناکارآمد؟ سياست واداره ي نادرست امور؟ پایین بودن بینش عمومی مردم؟ تنبلی؟ بی سوادی؟ اعتیاد؟ جبر جغرافیایی؟ اشتغال؟ ... . به نظر شما مشکل اصلی این مملکت چیست؟ کدام یک از موارد بالا مهم ترین و اساسی ترین مشکل مردم ایران است؟ اگر فقط بخواهیم یک معضل را بگوییم که اصلی ترین بدبختی این مردم به حساب بیاید، آن چیست ؟ شاید شما طرفدار نظریه ی تلفیق هستید و با حالتی پدرانه می گویید: "مشکلات این مملکت یکی دوتا نیست".

این جواب ساده ترین و همچنین سطحی ترین جوابی است که می توان به این سؤال داد و در یک کلام توضیح واضحات است. زیرا هر عقل نیم بندی هم می داند که بشریت (که ما ایرانیان نیز جزئی از آن هستیم) با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند و مطمئنا ً هر کدام از مواردی که ذکر شد می تواند یکی از معضلات مهم مردم ایران باشد. ولی مشکل اصلی چیز دیگری است.

یکی از مسائل بسیار مهم که جلب نظر اکثر ایرانیانی را که با ساکنین کشورهای پیشرفته تر سر و کاردارند می کند، صداقت و صراحت ساکنین این کشورهاست، که واکنش های متعدد ما از قبیل تعجب، ناراحتی، خوشحالی، احساس عدم نزاکت و.... را به دنبال دارد ولی نمی توان این نکته را منکر شد که اکثریت ما را تحت تأثیر قرار می دهد. به نظر شما این نکته نشان دهنده ی چیست؟ آیا یکی از نکاتی که نظر کسی را جلب می کند آن چیزی نیست که برای آن شخص عادی نیست و به آن عادت ندارد؟

عدم صداقت و ریا مشکلی است جهانی (به خصوص در سیاست ، به نحوی که گاهی از اوقات فکر می کنم که متضاد کلمه صداقت، دروغ و ریا نیست بلکه سیاست است). ولی مسئله اصلی شدت آن در بین مردم ایران می باشد.

ما در قالب تعارف، نزا کت، شوخی، حکمت، تقیه، مصلحت، فرهنگ و هزار و یک دلیل و توجیه دیگر به خود و دیگران دروغ می گوییم. خودمان نیستیم. فیلم بازی می کنیم. و دریک کلام ریا می کنیم و در نتیجه به کم تر کسی می توان اطمینان کرد. نمی توان به درستی حدس زد که حقیقت چیست؟ دیگران ازما چه می خواهند؟ (وبالعکس)، آیا مدیران، سیاستمداران و رسانه ها راست می گویند؟ مشکل کجاست و در چه حدیست؟ برای حل آن از کجا و از چه سطحی باید شروع کرد؟ سلاممان مشکوک است و جواب آن مشکوک تر. به چه دلیل محبت می کنیم یا می بیینم جای سؤال دارد. در نیت دیگران تردید داریم و آنان نیز همچنین. حتی گاهی نمی فهمیم که خودمان از خودمان چه می خواهیم ؟! همه چیز مبهم است و باید به حدس و گمان متوسل شد. غافل از این که برای حدس و گمان درست هم ما احتیاج به زیربنایی داریم که مقداری از صداقت و حقیقت بهره برده باشد زیرا مطمئناً اطلاعات نادرست و مخدوش، عموماً حدس و نتیجه گیری نادرستی در پی دارد. خلاصه این که محصول این سیستم چیزی جز هرج و مرج، بی اعتباری و عدم اطمینان نیست.

حال اگر خواهان تغییر وضعیت هستیم، چه باید کرد؟ جواب بسیار ساده است. باید هزینه پرداخت، هزینه ای بسیار سنگین. زیرا مسلماً هرچه چیزی با ارزش تر و ضروری تر، بهای آن نیز گزاف تر و سنگین تر. و صداقت کالایی است بسیار گرانبها.

این هزینه فقط پول و ضرر اقتصادی نیست ( که مطمئناً این ضرر دائمی نخواهد بود زیرا معتقدم که آسمان تجارت به دو خورشید صداقت و امانت روشن خواهد شد ). دلخوری، ضرب وشتم، زندان ... و از همه بدتر تنهایی و انزوا را به همراه خواهد داشت و این نکته ی بسیار مهم را نباید فراموش کرد که نقطه ی شروع، خودمان هستیم. این مسئله ی همیشگی و کلیشه ای را هم نباید از یاد برد که بسیاری از مسائل به تعلیم و تربیت مربوط می شود و گام بعد از خود سازی، توجه به کودکان و تعلیم و تربیتی بر اساس صداقت است تا در آینده انسانهایی در ایران زندگی کنند که یا راست بگویند و یا هیچ نگویند.

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.
irandoost  - خيلي جالب بود |1386-9-25 15:04:56
مقاله ي بسيار زيبايي بود . اين مشكل را دقيقاً
وقتي كه از اعتماد به ديگران مأيوس مي شم و
دوست دارم در انزوا باشم،حس مي كنم . انسان
بايد صداقت را با فضائل ديگري همچون وفاداري ،
محبت ، عدالت و ميانه روي ، تعديل كنه .
هيچكدام از فضائل انساني به طور مطلق قابل
اجرا نيستند . نظر تو چيست؟ لطفاً در مورد
هزينه هايي كه بايد بپردازيم بيشتر صحبت كن .

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

اعلانات

1-آدرس سایت: http://www.javanim.org 

 

همچنين خود جوانان عزيز بايد در پرورش و اصلاح مفاهيمي كه به نظرشان ناقص يا نادرست است اقدام كنند؛ البته با رعايت ادب و احترام نسبت به نويسنده يا هر فرد يا گروه ديگري؛ تا انشاء الله مطالبي كه مطرح مي شود آموزنده و مفيد باشد

2-ارسال عكس: دوستان عزيز مي توانندعكس هاي مناسب اين سايت را ازطريق ايميل زيربراي ما ارسال نمايند.عكس ها توسط خودشما تهيه شده باشد:

lover.loyal@gmail.com

3-مقالات وخواندني هاي مناسب رااز طريق «ارسال نوشته هاي شما» براي ما ارسال نماييد.درج يك خواندني از منبعي ديگر در اين سايت به معناي تأييد صحت آن مطلب يا تأييد منبع آن نيست؛ بلكه هدف، صرفاً توجه به مواردي است كه ممكن است وجود داشته باشد و استمداد از افكار و ايده هاي جوانان در جهت رفع مشكلات احتمالي و استفاده از امكانات و موقعيت هاي مثبت اجتماعي

 

4- لطفاً مقالات و مطالب خواندنی خود را که مناسب این سایت می دانید از طریق گزینه ی ارسال مطالب فوق برای ما ارسال دارید تا در سایت منتشر گردد و مورد استفاده ی همه ی کاربران قرار گیرد. 

5-مطالب جوانیم و نظرات و دیدگاه های دوستان را از طریق صفحه ی فیس بوک جوانیم با آدرس زیر دنبال نمایید:

facebook.com/javanim 

oruspu numarasi canli sohbet numaralari sohbet hatlari telefonda sohbet telefonda sex sohbet numaralari arac muayene dava sorgulama trafik ceza sorgulama isimden numara sorgulama bilinmeyen numaralar