جاده ي زندگي(من وتأثيرم بردنيا) چاپ
مقالات شما
يكشنبه, 10 تیر 1386 10:34
تعداد بازدید :5873

"...اگر مي خواهيم در مورد مغزهاي سالم چيزي ياد بگيريم، بايد مغزهاي غير طبيعي را موشكافانه و به طور علمي مطالعه كنيم. اين غولهاي رواني چيزها يا كارهايي بلدند كه هرگز ياد نگرفته اند. پس از كجا بلدند؟ چه نوع پتانسيلي در همه ما نهفته است؟ چطور مي توانيم اين پتانسيل را به حركت در آوريم؟..." اين سخن دارولد ترفرت،"يكي از معروفترين دانشمنداني" است كه روي نوابغ معلول مغزي( يا به گفته ي ترفرت غولهاي رواني) تحقيق مي كند. افرادي مثل كيم پيك كه در 11 سپتامبر 1951"با سري به اندازه ي يك سوم بزرگتر از سر بچه هاي معمولي" متولد شد. او تمام مواد كتابخانه ي شهرشان، سالت ليك را خوانده، البته نه به روش ما، بلكه به قول خودش به روش اسكن كردن:"كتاب را نزديك صورتش مي گرفت و مي خواند، صفحات راست با چشم راست و صفحات چپ با چشم چپ"، هشت صفحه در 53 ثانيه. جالب اينكه هرگز هيچ چيز از اين 8 صفحه را فراموش نمي كند.

فقط كيم نيست كه اين توانايي ها را دارد، لسلي لمكه، استفان ويلت شاير، آلونزو كلمونس، اسكات ريچارد و .... دانشمندان زيادي در اين مورد تحقيق مي كنند ولي هنوز ساز و كار مغزي آنها را نيافته اند.

اين مضمون مقاله ي خبري بود كه در شماره ي 4291 سال 15 همشهري(23/3/86) ، صفحه ي 23 خواندم. چگونه فردي كه بسياري بخشهاي مغزش با مغز انسانهاي عادي متفاوت است و نيمكره ي چپش نارسايي دارد، چنين توانايي هايي دارد؟ گرچه پاسخ اين سؤال مي تواند در علم بشر و دستاوردهاي علمي اثر بزرگي گذارد، ولي آنچه اكنون مهم است اينكه تنها وجود چنين افرادي كافي است تا به ما ثابت كند، خيلي ناشكريم!!!!!!!! آنقدر كه به خود اجازه مي دهيم چون به هدفمان نرسيده ايم، بنشينيم و غصّه بخوريم، و در تلويزيون افراد موفق را ببينيم و بگوييم"هوم! خوش به حالش!"بعد هم كانال را عوض كنيم تا تكرار سريال ديشب را از دست ندهيم! وجود افرادي مثل كيم شاهد عيني اين تعليم الهي است كه همه ي ما به صورت و مثال خدا آفريده شده ايم و از فضائل و كمالات او نصيبي برده ايم و بنابراين آنقدر مسئوليت و توانايي داريم كه وقتمان را به ديدن تكرار سريال ديشب نگذاريم! حضرت بهاءالله در كتاب كلمات مكنونه مي فرمايند:

 *يا ابن الوجود*

 صنعتك بايادي القوه و خلقتك بانامل القدره و اودعت فيك جوهر نوري(اي پسر وجود، تو را با دستان قوت ساختم و با انگشتان قدرت آفريدم و جوهر نور خود را در تو به وديعه گذاشتم).

و سپس اينطور ادامه مي دهند:

فاستغن به عن كل شيء لان صنعي كامل و حكمي نافذ لا تشكّ فيه و لا تكن فيه مريبا(پس با آن از همه چيز بي نياز و مستغني شو. زيرا ساخته ي من كامل و حكم من نافذ است، درآن شك نكن و ترديد به خود راه مده).

معلوم مي شود كه خدا انسانها را كامل خلق كرده، ولي اين خود فرد است كه بايد به مقام خود پي ببرد و قوه و قدرت حق را كه امانتي است در وجود او، بشناسد و از غير او بي نياز شود. هر فردي حق و بلكه وظيفه دارد توانايي هاي خود را بشناسد، زيرا هر يك از ما منحصر به فرد است، يعني توانايي هايي دارد كه ديگران ندارند. كيم پيك اگر مي خواست ساليان عمرش را به حسرت عقل و هوش انسانهاي معمولي بگذراند، نا اميدي اجازه ي كشف توانايي هاي خارق العاده اش را به او نمي داد! بايد مطمئن بود كه خدا واقعاً هر يك از ما را براي منظوري خاص آفريده، در اين صورت مي توانيم از استعدادهايمان خوب استفاده كنيم و امانتدار خوبي باشيم. اين مقام ماست: تلاش براي كشف استعدادها و شكوفايي آنها.

در پايان مي خواهم لِمي را كه از آثار حضرت بهاءالله پيدا كرده ام با شما در ميان گذارم. اين لم تلاش مان را تضمين مي كند:

 اگر بخواهيم با سرعت هر چه تمامتر به مقام خود برسيم، بايد ماشين زندگي را در جاده اي برانيم كه به رضايت خدا منتهي مي شود. اگر بخواهيم در اين مسير به ماشينهاي ديگر نگاه كنيم، تصادف مي كنيم و بايد صبر كنيم تا پليس وجدان بيايد و به تصادف رسيدگي كند تا اگر به كلي ماشينمان خراب نشده باشد، بتوانيم دوباره به جادهء خود برگرديم. اگر هم بخواهيم به جاده هاي فرعي مقام و شهرت و غرور و حسادت و ... منحرف شويم، راه را گم مي كنيم و اگر شانس بياوريم و دوباره بتوانيم به مسير اصلي برگرديم، حداقل اينست كه وقتمان تلف شده و كمتر به مقصد نزديك مي شويم. حضرت بهاء الله اين راه را اينطور به ما معرفي مي كنند:

"در سبيل رضاي دوست مشي نماييد و رضاي او در خلق او بوده"

خوب تكليفمان روشن است: كشف استعدادها و به ثمر رساندن آنها با هدف رضايت همنوعانمان. حضرت بهاء الله مي فرمايند:

"يا احبايي ما خلقتم لانفسكم بل للعالم ضعوا ما ينفعكم و خذوا ما ينتفع به العالم"

 (اي دوستانم! شما براي خودتان آفريده نشده ايد، بلكه براي دنيا آفريده شده ايد. آنچه به نفع شماست بگذاريد و آنچه با آن به عالم نفع مي رسد، بگيريد.)

حال ديگر بر عهده ي ماست كه نيازهاي اطرافيان خود را بشناسيم و سعي كنيم به آنها كمك كنيم. همه ي ما بزرگتراز آنيم كه تنها بتوانيم به خودمان و زندگي خودمان سر و سامان بدهيم. هر قدر هم كوچك باشيم اگر مثل ذرات غبار در مسير نور خورشيد قرار بگيريم، خواهيم درخشيد و سهم خود را در ساختن اين عالم ايفا خواهيم كرد، شادي و سرور جايي براي غم و نااميدي نمي گذارد و هرگز باز نخواهيم ايستاد.حضرت عبدالبهاء مي فرمايند:

"نظر را از خود دور كن و به ملكوت ابهي ناظر باش تا تاييدات متتابع شود... لياقت و استعداد خود را ميزان عنايت الهي مدان و به سماء فضل و كرم توجه كن مطمئن باش مطمئن."

پس زود باش! نمي توانم قول بدهم كه حتماً بهترين نقاش قرن مي شوي يا موسيقي ات را تا ساليان دراز، مردم از ياد نخواهند برد؛ يا نفر اول كنكور خواهي شد، بلكه مي گويم مطمئن باش كه در ساختن دنيايي كه بشر در تمام طول تاريخ انتظارش را مي كشيده، مي تواني و بايد نقش منحصر به فرد خود را ايفا كني، مطمئن باش.

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.
noora_gia66 |1386-4-24 14:26:58
جالب بود

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."