حل مشكلات عالم ازطريق صلح چاپ
جمعه, 26 شهریور 1389 01:36
تعداد بازدید :7955

به نظر شما بزرگترين مشكل انسانها چيست؟ آلودگي محيط زيست؟ بيماري ايدز؟ فقر شديد؟ اعتياد؟ فحشا؟ طلاق؟ شايد به نظر بيشتر مردم بزرگترين مشكل بي عدالتي باشد. اما به نظر من بزرگترين مشكل جنگ و دشمني است. تعجب مي كنيد؟ مي دانم كه بسياري از مردم جنگ را نتيجهء ظلم و بي عدالتي مي دانند و معتقدند كه اگر بي عدالتي از بين برود جنگ هم از ميان خواهد رفت. اما من فكر مي كنم صلح راه حل همهء مشكلات دنياست. صلح باعث خوشبختي و آسودگي است و جنگ باعث بدبختي و سختي.

 

البته منظور من از صلح فقط نجنگيدن كشورها با هم نيست، بلكه عدم دشمني و دعوا ميان افراد انسان هم هست. صلح يعني آشتي. اگر انسانها با هم نزاع و دشمني نداشته باشند، يعني هركس نخواهد حرف خودش را ولو غلط باشد به كرسي بنشاند يا فقط منافع خودش را تأمين كند، بي عدالتي هم از عالم رخت بر مي بندد.

 

هدف ديانت بهائي برقراري صلح در عالم است. به اين منظور حضرت بهاءالله تعاليم و اصولي آورده اند كه به برقراري صلح جهاني كمك مي كنند. مهمترين اين تعاليم تحري حقيقت است، يعني جستجوي صادقانه و منصفانهء حقيقت. اگر همهء انسانها در همهء مسائل، به جاي اينكه از گذشتگان خود تقليد كنند يا به اوهام و خرافات متمسك شوند يا فقط به فكر منافع شخصي خود باشند يا بر عقايد خود پافشاري كنند؛ به جستجوي حقيقت بپردازند همهء اختلافات آنها از ميان خواهد رفت، چون حقيقت يكي بيش نيست.

 

انسان براي رسيدن به حقيقت وسايلي در اختيار دارد: دين، علم و عقل. بايد از همهء اين وسايل به درستي استفاده كند. دين بايد مطابق علم و عقل باشد. در اين صورت باعث الفت و محبت هم مي شود. هدف اديان برقراري محبت است، اما وقتي از علم و عقل دور مي شوند و جنبهء تقليدي و خرافي پيدا مي كنند باعث دشمني و اختلاف مي گردند. در اين صورت به اعتقاد بهائيان بي ديني بهتر است. چون دين داروي مشكلات انسان است، اگر خود دارو بر بيماري بيفزايد نبودنش بهتر است.

 

با تحري حقيقت به كمك دين و علم و عقل راستين و كنار گذاشتن تعصبات و تقاليد و خرافات، عوامل برقراري صلح در عالم به تدريج مستقر خواهد شد و عوامل جنگ آفرين از ميان خواهد رفت. از جمله تساوي حقوق زن و مرد برقرار خواهد گشت، زيرا با كنار گذاشتن تعصبات جنسي روشن مي شود كه زنان مي توانند همپاي مردان، مثل دو بال يك پرنده، در جامعه مشاركت داشته باشند؛ تعليم و تربيت اجباري و عمومي خواهد شد، چون معلوم خواهد گشت كه همهء انسانها برابرند و اگر يكسان تربيت شوند همه مي توانند در ساختن دنيايي صلح آميز سهيم باشند؛ يك خط و زبان بين المللي به وجود خواهد آمد، چون با از بين رفتن تعصبات، همهء مردم از هر كشور و قومي و مذهبي كه باشند خواهند خواست كه با هم ارتباط برقرار كنند و به زبان مشتركي نياز خواهند داشت؛ براي حل اختلافات بين المللي يك دادگاه عالي جهاني ايجاد خواهد شد تا جنگ از ميان برود؛ مشكلات اقتصادي به كمك عوامل مادي و روحاني برطرف خواهد گشت و صلح و عدالت و وحدت در جهان استقرار خواهد يافت.

 

به طور خلاصه مي توان گفت كه صلح از فكر انسانها آغاز مي شود و بعد در عمل تحقق مي يابد، به همين دليل است كه حضرت عبدالبهاء از ما خواسته اند كه در برابر فكر جنگ با فكر قوي تر صلح مقاومت كنيم و در برابر فكر نفرت از فكر قوي تر عشق كمك بگيريم. در اساسنامهء سازمان يونسكو در اين مورد چنين آمده است: "از آنجايي كه جنگ ابتدا در ذهن، نطفه مي بندد، دفاع از صلح نيز از همين حيطه بايد آغاز گردد ... صلحي كه بر مبناي ترتيبات سياسي و اقتصادي حكومتها حاصل شود نمي تواند حمايت همگاني، پايدار و صميمانهء ملتها را جلب كند، و چنانچه بخواهيم صلح فرونپاشد بايد بر مبناي همبستگي فكري و اخلاقي كل بشر بنا شود."

 

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.
شكيبا |1386-5-5 23:01:41
اين انديشه كه بايد به وسيلهء فكر قويتر عشق و
صلح با فكر نفرت و جنگ مبارزه كرد خيلي زيباست.
واقعاً وقتي كه در اوج نفرت به محبت فكر مي
كنيد به راحتي مي توانيد با آن نفرت مبارزه
كنيد. وقتي از دست كسي عصباني مي شويد سعي كنيد
به خوبيهاي او فكر كنيد. فوراً عصبانيتتان
برطرف مي شود و او را مي بخشيد. امتحان كنيد.
IRANDOOST |1386-5-3 16:17:35
شراره جان مقاله اي بسيار زيبا نگاشته اي .در
مورد جستجوي حقيقت نوشتي و دوري از تعصبات . مي
خواستم مطالبي در اين مورد بنويسم . اينكه
تنها حرف خود را حقيقت محض بدانيم اشتباه است .
اين كار مانند اين است كه به يك لامپ خيره شويم
. اين لامپ حقايقي را به ما مي رساند اما باعث
مي شود ما نور لامپ هاي ديگر را نبينيم و به
حقيقت هاي ديگر نرسيم . پس اكتفا كردن به يك
گفته و تعصب داشتن بر روي آن موجب مي شود كه از
حقيقت دور شويم . دوستان عزيز پلك به آن نازكي
چشم بيناي انسان را نابينا مي سازد حال تعصب
را در نظر گيريد كه چگونه ديده ي دل را نابينا
...

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."