وحدت ادیان، امّا چگونه ؟ چاپ
پنجشنبه, 14 دی 1385 15:11
تعداد بازدید :5810

آیا وحدت ادیان امکان پذیر است؟ چگونه می توان این همه مذهب و فرقه ی متعدد و مختلف را متحد کرد؟ برای بررسی این مسئله بد نیست ابتدا، با سفری به چند هزار سال قبل به زمان حضرت ابراهیم بازگردیم: روزگاری بود که بشر، خدايان بیشماروگوناگونی ازسنگ به اشکال مختلف می تراشید. شاید به تعداد فرقه های متعدد زمان ما، در آن روزگار انواع مختلف خدايان سنگی وجود داشت.

در چنان زمان و شرایطی، پیامبری بزرگ چون حضرت «ابراهیم» ظهور کرد و گفت که از این پس باید فقط یک خدای واحد را ستایش کنید؛ خدائی که از سنگ نیست و به دست شما ساخته نشده؛ او را نمی توان لمس کرد و به چشم دید.

تصورش را بنمائید که این ادعا چه جنجالی می بایست در آن زمان به پا کرده باشد. حداقل اعتراض مردم می بایست این بوده باشد که، ای مرد! این چه سخنی است که بر زبان می رانی؟ ما صاحب صدها خدا هستیم که خودمان با دست خود ساخته ایم؛ آنان را به چشم می بینیم و با دست لمس می کنیم. حال توازما می خواهی که فقط یک خدا را ستایش کنیم و آن هم خدائی را که نمی توان دید و لمس کرد؟!

آری! قبول پیام حضرت ابراهیم غیر ممکن می نمود؛ اما از آن جا که نیروی حقیقت عاقبت پیروز می گردد، خدایانی که ساخته ی دست انسان بود، یکی پس از دیگری به زمین افکنده شد و بشر همان خدای یکتای حضرت ابراهیم را ستایش کرد.

در زمان ما نیز ممکن است پیام حضرت بهاء الله (وحدت عالم انسانی به وسیله ی وحدت ادیان) همان قدر غیر ممکن به نظر برسد، ولی نکته ای که در خور توجه است این است که پیام بهائی می گوید، وحدت ادیان هم اکنون وجود دارد و همیشه نیز وجود داشته است؛ لکن اکنون وقت آن رسیده که مردمان چشمان خود را باز کنند و حقیقت این وحدت را به چشم ببینند.

یک افسانه ی قدیمی و فلسفی ایرانی چنین تعریف می کند که:

 روزی گروه کثیری از پرندگان سفری طولانی و پر مخاطره را برای یافتن سیمرغ آغاز می نمایند. در این راه طولانی با مصائب و بلایا و مخاطرات فراوان روبه رو می شوند. رفته رفته ازعده ی جویندگان کاسته می شود. عده ای از رنج و مشقّت سفرجان می دهند و گروهی از یافتن مأیوس شده، از ادامه ی سفر سرباز می زنند. ماه ها وسال ها می گذرد. شبی باقی مانده ی مرغان خسته، آتش افروخته و برای استراحت دورآن گرد آمده بودند. سردسته ی پرندگان برای دانستن عده ی همسفران شروع به شمردن آنان می کند.

ناگهان چنان فریادی از شادی برمی کشد که دل مرغان را به لرزه در می آورد:

«دوستان، دوستان ! سیمرغ راتماشا کنید! سیمرغ را تماشا کنید!»

 مرغان باهیجان به اطراف می نگرند، ولی چیزی نمی یابند. سردسته ی مرغان ادامه می دهد:

«پرنده ی معبود ما امشب درمیان ما است. آن که درراهش جان ها فدا کردیم، امشب این جا است. خوب به این جمع بنگرید. ما سی نفریم، "سی مرغ" هستیم. سیمرغ در وجود خود ما است.»

امروز وقت آن رسیده است که عالم بشری نیز سیمرغ وحدت را دروجود خودش جستجو کند؛ این جستجو که در دیانت بهائی" تحری حقیقت " نامیده می شود وازتعالیم اساسی این دیانت است، چون سرمه ای جادوئی است که چشم هارا بینا می کند وانسان جوینده را قادر به دیدن سیمرغ وحدت می نماید. از آن جاکه یک خدا، خالق زمین و آسمان است، جمیع پیامبران بزرگ الهی نیز خود را فرستاده ی یک خدا اعلام نموده اند و پیام آنان نیز در اصل واساس فقط یک پیام یعنی " محبت، برادری، یگانگی وعدالت" است . بنابراین فقط یک دیانت وجود دارد وآن دیانت خداوند است. درواقع این از مهمترین ومؤثر ترین جوانب پیام بهائی است که ادیان بزرگ را مراحل مختلف یک دین واحد الهی محسوب می دارد وهر کدام از آن ها را عیناً به منزله ی مرحله ای از مراحل مختلف رشد وتکامل دانه، از ریشه تا میوه، معرفی می نماید.

هرکدام از پیامبران بزرگ الهی درزمان و ادوار مختلف، برحسب درجه وقابلیت ادراک واحتیاجات متفاوت بشری ظاهر می شوند و هر یک فصلی از کتاب عظیم آسمانی را به انسان می آموزند. ظهور آن ها به هیچ وجه تصادفی نبوده وجمیع آنان برای اجرای نقشه ی عظیم الهی فرستاده شده اند. طبق همین نقشه بوده است که حضرت ابراهیم ظاهر شد وایمان به خدای یکتا را دربین مردمانی که به تعداد نفراتشان، دارای خدایان مختلف بودند، پی ریزی کرد وبه مرور زمان وحدت فکر وعقیده ووجدان را در مورد ایمان به خدای یگانه به وجود آورد. سپس پیامبرانی بزرگ چون حضرت«کریشنا»،«موسی»، «زرتشت»،«بودا»،«مسیح» وحضرت«محمد» طبق همان نقشه ی عظیم الهی عالم انسانی را طی چندهزار سال در ظل چند وحدت بزرگ متحد گردانیدند؛ هدفی که از بدو خلقت در آن نقشه ی الهی برای نوع بشر مقدر گشته این است که عاقبت این واحدهای کوچک تر نیز، دریک وحدت عظیم عمومی وعالم گیر متحد گردند.

حضرت بهاء الله متجاوز ازیکصد سال پیش، درآثارشان که بالغ برصد جلد کتاب می شود، بانهایت صراحت به تمام بشر وسلاطین وزمامداران مهم زمان خود اعلام فرمودند که رسالت آسمانی ایشان به منظور تحقق همان هدف نهائی، یعنی «وحدت عالم انسانی» درظل دیانتی عالمگیر وجهانی است ونیز اعلام فرمودندکه ایشان همان موعودی هستند که همه ی ادیان بزرگ الهی ظهورش را از هزاران سال پیش درکتب آسمانی خویش بشارت داده اند، یا به عبارت دقیق تر، آن حضرت" آواتار کریشنا " ی دهم موعود هندوها، رب الجنود و مسیح موعوديهوديان، شاه بهرام موعود زرتشتیان، بودای پنجم موعود بودائیان، بازگشت مسیح موعود مسیحیان وبا لاخره رجعت حسینی موعودمسلمانان میباشند. 

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.
mitra  - This i s perfect |1387-4-9 21:04:41
Abha
please keep going
I think if your website has some thing intersting
color or picture that was help alot to teach more about Bahai faith
--- |1386-1-15 13:14:14
خیلی خوب و کامل نوشتید.
پویا |1385-11-28 05:53:16
جالب بود و خواندنی .

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."