بابا تو دیگه کی هستی ! چاپ
چهارشنبه, 10 آبان 1385 20:10
تعداد بازدید :6567

کافیست 15 دقیقه در یکی از خیابانهای شلوغ شهر قدم بزنید تا با آهنگهای جدیدی که به بازار آمده آشنا شوید. آهنگهای پاپ یا راک با صدائی بلند از درون ماشینهایی که راننده آنها جوان هستند شنیده می شود.

     موسیقی ،این حکایت کننده از جداییها ، همواره مورد علاقه طبقات مختلف مردم بوده و در غم و شادیشان حضور داشته و دارد. اما متاسفانه کمتر به این همراه همیشگی توجه می کنیم ونمی دانیم که ازآن چگونه استفاده كنيم .

    مجله اینترنتی فریا می نویسد : " تحقیقات نشان داده که موسیقی های آرام (مانند موسیقی کلاسیک با تمپوی پایین)، آرامش بخش هستند، احساسی که از سی دقیقه گوش دادن به چنین موسیقی بوجود می آید معادل آرامشی است که از خوردن یک قرص والیوم حاصل می شود. . . مطالعاتی که در زمینه تاثیر موسیقی بررشد گیاهان انجام شده، نشان داده که برای مثال، موسیقی راک، رشد گیاه را متوقف می کند و برعکس، موسیقی کلاسیک، باعث تسریع رشد گیاه می شود. "1

     حتما شعرهای " توپ سفیدم" و "عمو زنجیر باف " را که به یاد می آورید. یاد آوری آنها آن هم در این سن به این دلیل است که یکی از راههای خوب انتقال مفاهیم به ذهن و ماندگار کردنشان از راه آهنگین کردن آنها است. همه ما این روش را در دوران کودکی تجربه کرده ایم و بسیاری از اصول اخلاقی را از این طریق به ما یاد داده اند، بیایید ببینیم حال که یک بزرگسال شده ایم و حق انتخاب با خودمان است ، چه مفاهیمی را از طریق شعر و ترانه وارد حافظه خود می نماییم و گاه به ارزشهایمان تبدیل می کنیم. از چند آهنگ که این روزها آن را زیاد شنیده ایم مثال می آورم ، دیگر تو

خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

". . . غم دنیا رو بی خیال     غصه فردا رو بی خیال

بزن بالا نوش جونت    امشبه رو بابا بی خیال . . ."

جوانی را تصور کنید که در حال مقاومت در برابر اصرار اطرافیان برای مصرف قرص اکستازی است. وقتی دوستانش دسته جمعی او را به یک شب بی خیال شدن ، آن هم با آهنگی بسیار جذاب دعوت می کنند ، آیا به عواقب تکرار ابیات این ترانه آگاهند؟ 

" هوس     تو دلم پا نمی ذاره هوس    بعد تو جایی نداره هوس  اومدی شده آواره هوس ..."

تکرار فراوان کلمه" هوس" که علی رقم محتوای به ظاهر نجیبانه این شعر، این مفهوم را در ضمیر ناخودآگاه ما می نشاند ، می تواند در جایی پیش بینی نشده عواقب خود را نشان دهد.

     ذکريك خاطره نیز خالی از لطف نيست. روزی با برادرم در حال حرکت به سوی مغازه جدیدش بودیم. مشغول صحبت کردن در مورد فضای آن محل بودم که ناگهان برادرم گفت :"بس کن؛ حرف نزن؛ خستم؛  غر نزن". اول خیلی تعجب کردم؛ اما بعد از چند ثانیه به یاد آوردم که این عبارات مربوط به یک ترانه جدید می شود. به راستی بیان همچون عبارتی با توجیح اینکه این فقط یک ترانه است به عفت کلام ضرر نمی رساند؟

     ترانه های زبانهای خارجی هم که آهنگها و شوهای بسیار جذاب داشته اما گاه با فرهنگ و اعتقادات ما تناقض فاحش پیدا می کنند . ترانه ای را که خواننده معروف آن در حال زنده به گور کردن مادرش جملات زیر را تکرارمی کند به خاطر می آورید :

I'm sorry mama, I never meant to hurt you, I never meant to make you cry, but tonight i'm cleanin' out my closet.

 

     عواطف بشری و نیزانرژی زیاد جوانان را نمی توان منکر شد ، اما خوب است که از این دو وسیله برای رشد و تعالی استفاده کنیم ، به جای اینکه ما را در گرداب مادیات قرن حاضر هر چه بیشتر فرو برد .

     موسیقی ابزار قدرتمندی است که خوشبختانه به فور در دسترس ما قرار دارد و می توانیم برای وصول به اهدافمان آن را به کار گیریم. موسیقی نردبان ترقی روح است و قادر است توانائیهای فطریمان را تقویت کند تا بتوانیم همنوعان خود را دوست بداریم و به آنها خدمت کنیم.

     بیایید جزئیات زندگی خود را با دقت انتخاب کنیم.

1.http://www.farya.com/id/1163                  

2.http://iloveorod.blogsky.com/?PostID=96

  

 

 

 

 

 

  البته عنوان کردن این مطالب به معنای رد کامل این نوع آهنگها نمی باشد - چه بسا بسیاری از این گونه آهنگها مفاهیمی اجتماعی و روحانی را منتقل می نمایند - بلکه مقصود ذکر این واقعیت است که ما کمتر به این بخش از زندگی نگاه منتقدانه داشته ایم . برای ذهن و افکارمان ارزش قائل نیستیم و اجازه می دهیم هر چیزی به راحتی دید ما را به زندگی عوض کند. شاید برای خرید یک کفش کل شهر را بگردیم و یا آدرس یک دکتر خوب را از چندین نفر سوال کنیم؛ اما درانتخاب موسیقی که ساعاتی طولانی همراهمان است وسواس به خرج نمی دهیم و گاهی اوقات هر چیز که جدید باشد برایمان جالب است. به گفته یکی از منتقدان عرصه هنر " ابتذال دارای اسلحه های قدرتمندی است ( مانندهالیوود ، مطبوعات، تبلیغ خشونت، مواد مخدر، سکس ، موزیک مبتذل غربی و...) که جوانانرا که تشنهمدرنیسم و هر چه که جدید است هستند به جایی می برند که ازمسیرمدرنیسم واقعی خارج شوند و به آنان هرچه را که می خواهند به جای تجدد وهنر امروز بخورانند" 2
افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.
سپیدار |1386-1-27 03:19:49
دوست عزیز سمیرای مهربان
ممنون از حسن نظر
شما. همانطور که فرمودید این سایت توسط تعدادی
از جوانان بهایی ایران تاسیس شده . برای
اطلاعات بیشتر می توانید به قسمت " درباره
ما" در بالای صفحه بروید. امیدوارم در کنار
هم بتوانیم افکارمان را رشد دهیم.
samira  - khili jalebe |1386-1-21 09:56:03
ahvale shoama khili site jalebiye va be chizaye khobi eshare shode aya shoma
bahai hastid chon fagat bahaiha be fekre javoonan
نارون  - بسيار زيبا و موثر بود |1385-11-26 01:28:28
دوست عزيز خيلي خوب موضوع را بيان كردي. موفق
باشي
shahabsh |1385-11-10 01:08:49
you wrote verry good.
sunshine  - نظر من |1385-10-25 00:14:28
lدوست عزیز بسیار موضوع خوبی را انتخاب کرده
اید که از مشکلات اموز دنیای ماست اما بنظر من
اگر ارتاط بین رشد وتعالی و استفاده صحیح
موسیقی را و یامعنی و منظورتان را از رشد
وتعالی مینوشتید جوانان عزیز که مخاطب شما
هستند بیشتر منظورتن را درک میکردند در عین
حال خودم خیلی استفاده بردم و متشکرم

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."