ماهيان خاويار چاپ
پنجشنبه, 18 مرداد 1386 03:01
تعداد بازدید :6504

یک موسسه تحقیقاتی ماهیان خاویاری درایران نسبت به کاهش ذخایر خاویار در دریای خزر هشدار داده و اعلام کرده که تا 14 سال دیگر خاویار دریای خزر به صفر می رسد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، محمد پورکاظمی رئیس موسسه تحقیقاتی ماهیان خاویاری ایران، از وضعیت ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر ابراز نگرانی کرده و گفته است که نتایج تحقیقات این موسسه نشان می دهد که ذخایر ماهیان خاویاری همچنان در حال کاهش است و میزان ذخایر این ماهیان نسبت به سال گذشته 20 تا 30 درصد کاهش یافته است.

به گفته آقای پور کاظمی، نتایج بررسی ها نشان می دهد تا سال 1400 خورشیدی یعنی 14 سال دیگر ذخایر خاویار دریای خزر به صفر خواهد رسید.

خاويار يکی از گرانترين مواد غذايی دنياست، اما نسل ماهی استورژن که اين تخمهای سياه و کوچک را توليد می کند در حال انقراض است.

نود درصد از کل خاويار جهان از ماهی استورژن دريای خزر بدست می آيد؛ جايی که صيد بی رويه استروژن منجر به کاهش تعداد اين گونه ماهی شده است.

سال گذشته "سایتس" که نهادی وابسته به سازمان ملل متحد است، تجارت خاویار را در کشورهای حاشیه خزر به علت افت شدید ذخایر ماهی های استورژن و صید بی رویه این ماهی ممنوع کرده بود.

اما سایتس که ناظر"معاهده تجارت بین المللی گونه های در معرض خطر" است، سال جاری میلادی به کشورهای ایران، روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان اجازه داد تا مجددا صادرات خاویار را از سر بگیرند.

با آنکه افت ذخاير ماهیان خاوياری ادامه دارد، اما اين پنج کشور اجازه دارند در سال جاری ميلادی 96 تن خاويار بفروشند که 15 درصد پايين تر از سطح تعيين شده برای سال 2005 است.

نجات نسل رو به انقراض

گزارش ها نشان می دهد که با کاهش ذخایر خاویار در دریای خزر، صید ماهیان خاویاری در کشورهای حاشیه این دریا به شدت کاهش یافته است اما هنوز صید غیر قانونی ماهیان خاویاری ادامه دارد.

روسیه به تازگی محدودیت هایی برای عرضه و فروش خاویار در این کشور در نظر گرفته است و تا ده سال برخی از انواع خاویار در فروشگاه های این کشور عرضه نخواهد شد.

آقای پور کاظمی مدیر موسسه تحقیقات ماهیان خاویاری ایران نیز پیشنهاد کرده که مجلس این کشور برای جلوگیری از صید غیر مجاز و قاچاق خاویار، قانونی ویژه تصویب کند و جریمه سنگینی برای قاقچیان در نظر بگیرد.

به گفته آقای پور کاظمی، "در صورتی که جلوی صید غیر مجاز را نگیریم علاوه بر آنکه جایگاه بین المللی خود را از دست می دهیم، درآمدهای ارزی ما از بین رفته و آینده صیادان نیز با تهدید جدی مواجه خواهد شد."

کشورهای حاشیه دریای خزر تلاش هایی را برای نجات ماهیان خاویاری شروع کرده اند و در ایران سالانه 24 ميليون بچه ماهی استورژن به دريای خزر ريخته می شود. اما فقط بين يک تا سه درصد از این بچه ماهی ها از سد بلايای طبيعی و غیر طبیعی می گذرند و به بلوغ می رسند.

ماهی استورژن منبع اصلی تامين خاويار جهان است و دريای خزر حدود 250 ميليون سال است که زيستگاه ماهی استورژن است. عمر اين ماهی به يک قرن می رسد ولی تا قبل از 15 سالگی تخم گذاری را آغاز نمی کند.

نسل ماهی استورژن به عصر دايناسورها باز می گردد اما امروزه عطش برای بدست آوردن سود خاويار، هستی اين ماهی را با خطر روبرو کرده است.

کاهش ذخاير خاويار از اوايل دهه 1990 ميلادی و بعد از فروپاشی شوروی سابق آغاز شده و برآورد می شود که به علت صيد بی رويه، ذخایر خاویار در حدود 90 درصد کاهش یافته است و این نگرانی وجود دارد که با ادامه این وضعیت، نسل ماهیان خاویاری برای هميشه منقرض شود.

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.
فروزان |1387-2-11 08:56:31
لطفا مصرفتان سهمیه بندی کنید
ldkhfd |1387-2-11 08:52:53
شعرخوبی است

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."